Gratis Wi-fi i kommuner og regioner

Fra KLID wiki
Version fra 22. dec 2013, 17:40 af KS (diskussion | bidrag)

(forskel) ←Ældre version | se nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: Navigation, Søgning

Det vil være godt for dansk erhvervsliv hvis kommunerne og regionenerne åbner op for gratis internet.

Især vil det være godt for turismen at have frit internet. I sig selv vil det være et trækplaster for turisterne at have gratis internet.

Derudover kan det reklamere for meget turistorienteret erhvervsliv, fx kulturbegivenheder, turistattraktioner, og generel hjælp til orientering for turisterne på deres eget modersmål, eller et sprog de kan bedre forstå end dansk. Og mange butikker og attraktioner kan benytte det gratis internet til at orientere om deres varer og produkter på udenlandske sprog.

Turismen er i stærk vækst, med 4 til 13 % om året, hvor det meste af det danske samfund ellers er gået i stå. Turisme i Danmark halter meget efter hvad der sker i vores nabolande, så der er brug for en forstærket indsats.

Det gratis intenet kan eventuelt tilbydes i samarbejde med private aktører, som det fx gøres i S-tog og nogle busser.

Det gratis internet børe være koordineret mellem kommunerne og regionerne, så turister ikke skal være opmærksomme på kommunegrænser. Sådan fællestilgang bør aftales mellem forskellige kommuner eller private aktører. Fx bør indlogning med en i forvejen etableret identifikationsmetode af generel karakter såsom OpenID eller Facebook indgå. Overvågningsproblematikken bør også være overvejet.

Kommunernes ubenyttede del af deres udrullede fibernet bør indgå i løsningerne. Kommunerne bør også tilbyde sort fiber fra deres ubenyttede del til internetleverandørerne, så opgravninger af vejnettet kan undgås, og den manglende fiberudrulning i store dele af landet kan udbedres.